Ako sme rozbehli aktuálnu sezónu

Vyspovedali sme nášho šéftrenéra Mareka Janíka ohľadom aktuálnej sezóny, ktorá už trvá niekoľko týždňov. Marek Janík nám opísal bližšie v článku klubové ciele na túto sezónu, ale aj zmeny, ktoré nastali, a na čo sa v tejto sezóne môžeme tešiť.

1. Ako sme rozbehli aktuálnu sezónu po letnej príprave?

Letná príprava prebehla podľa plánu. Na začiatku aj na konci letnej sme robili testovanie hráčov, aby sme videli progres, ktorý počas leta spravili. Snažíme sa pracovať systematicky, preto sme leto mali naplánované na mikrocykly, ktorých sme sa držali. Len vtedy vieme naozaj posúdiť efektívnosť prípravy a poprípade navrhnúť zmeny. Následne sme plynulo prešli na prípravu na ľade, ktorá sa začala podobne ako sucho a teda testovaciou fázou. Aj prípravu na ľade máme rozplánovanú podľa herných rolí na sezónu dopredu. Pred hlavnou časťou sme naplánovali prípravné zápasy a ladili sme všetko na hlavnú časť. V sezóne čakáme veľa ťažkých zápasov a veľa práce na analýze herného výkonu, chápania herných rolí u hráčov a zlepšovanie zručností hráča. Je to dlhá cesta, ale máme ju naplánovanú a držíme sa plánu rozvoja hráčov.

2. Nastali nejaké zmeny od minulej sezóny?

Zmeny nastali viaceré. Posilnili sme trénerský kolektív o mladých trénerov z Univerzity. Aktuálne pracujeme na viacero klubových materiálov, ktoré majú zefektívniť prácu trénerov a prepojiť jednotlivé kategórie. Podarilo sa nám nakúpiť viacero nových pomôcok, ktorým sa veľmi teším, lebo to vnímam ako možnosť zasa len zlepšiť, zefektívniť a zatraktívniť tréningový proces. Myslím, že aj toto je cesta k tomu, aby bol hokej pre deti zaujímavejší, čo sa v konečnom dôsledku aj ukazuje na našej stále narastajúcej základni malých hokejistov. Týmto chceme poďakovať Banskobystrickému samosprávnemu kraju, kde sme vďaka projektu na podporu športovej talentovej mládeže tento rok mohli zakúpiť hokejové pomôcoky pre našu mládež.

3. Aké ciele máme na aktuálnu sezónu?

Sme pomerne mladý klub, ktorý má čo doháňať. Napriek tomu už vo veľa smeroch fungujeme rovnako dobre ako extraligové veľké kluby. Darí sa nám napĺňať základňu detí. Výsledkami sa vyrovnávame súperom. Máme množstvo vyhratých zápasov. Stabilný trénerský kolektív. Zakúpili sme nové pomôcky. Dokončujeme klubové materiály. Naším cieľom bolo a je mať zdravý, plne fungujúci klub, čo sa nám aj darí.

4. Na čo sa môžeme v tejto sezóne tešiť?

Verím že sa môžeme tešiť na dobrý hokej, a to myslím na každej úrovni. Naša mládež sa hokejovo zlepšuje. Dorast hrá moderný hokej, čo sa prejavuje aj na výsledkoch. Fandíme aj naším seniorským hráčom, na ktorých sa aj členovia nášho klubu chodia pravidelne pozerať. Koniec koncov, je to aj jeden náš veľký cieľ do budúcna dostať hráča z mládeže do seniorského klubu.

Celý život sme snívali o takejto hale

Začala sa nám nová hokejová sezóna 2022/2023, v ktorej nás čaká mnoho zmien. Jedna z tých najzásadnejších sa udiala vo vedení klubu, a to vo výkonnom výbore, kde sa miesta generáneho manažéra ujal Ing. Peter Šoltés, ktorý sa vracia k žiarskému hokeju po niekoľkých rokoch. Keďže nová sezóna sa neobíde bez viacerých zmien či nových výziev, vyspovedali sme nášho nového zástupcu priamo pre vás, kde nám upresnil akým smerom sa náš klub bude uberať aj v tomto roku.

Ste nový generálny manažér ako nová posila v našom tíme, mohli by ste sa nám predstaviť pár vetami?

Moja hokejová história, napriek tomu že hokej mám v srdci celý život, nebola jednoduchá a dá sa rozdeliť v podstate na 3 fázy – hráčsku, trénerskú a manažérsku. V prvej som ho ako dieťa začal hrávať, z prípravky som vyrástol až po dorastenca. Potom som na niekoľko rokov kvôli vysokoškolskému štúdiu v armáde prerušil hráčsku činnosť. V druhej fáze mi stretnutie s bývalým spoluhráčom Petrom Uhrovičom v podstate zmenilo život. Znamenalo, že z nezáväznej pomoci, keď som mu prišiel pomôcť na tréning maličkých detí, som ostal dlhšie (takmer 7 rokov) a spoločne sme vychovali jednu generáciu detí, s ktorými sme v kontakte dodnes a sme hrdí na to, čo v živote dosiahli. Popri trénovaní sme opäť začali hrávať a zažili nezabudnuteľné chvíle, doslovne sme žili hokejom – trénovali deti, samých seba, chodili po zápasoch (aj ako fanúšikovia), bolo to obdobie „našich zlatých chlapcov“. Potom sa naplno rozbehla moja profesionálna služba v Ozbrojených silách, hokej v meste skončil. Tretia fáza – manažérska začala teraz. Opäť to bolo po stretnutí už s majiteľom Sport Trendu – Peťom Uhrovičom a obaja veríme, že budeme opäť úspešní a zažijeme veľa ďalších nezabudnuteľných chvíľ.

Ako ste spomenuli boli ste v minulosti hokejovým trénerom mládeže v Žiari nad Hronom, ako vnímate svoj návrat do dnešného žiarskeho hokeja v tomto novom šate?

Nový šat, ako ste to nazvali, je super. Keď som sa prvýkrát prechádzal ešte po stavenisku s Janom Bitalom, bol som nadšený, a to nadšenie ma neopustilo dodnes. Celý život sme snívali o takejto hale - vždy, keď sme sa skoro ráno stretli s rodičmi na starom, ešte otvorenom zimáku a museli odpratávať sneh, aby sme mohli trénovať či hrať zápas, keď sme pri mínusových teplotách hlboko pod nulou striedali deti z budovy, aby nám nezamrzli, korčuľovanie malých detí v silnom protivetre, alebo keď mala naša premočená výstroj od dažďa o pár kíl navyše...stále ostáva veľa vecí dobudovať, pri rekonštrukcii nebolo dostatok peňazí, tak ako to väčšinou býva, no je to beh na dlhú trať a my sme na začiatku. Stále je to však super. Každá minca má však dve strany a musím povedať aj to, že mám trošku obavy z toho, že nám budú chýbať situácie a zážitky, ktoré za starých čias formovali a utužovali nielen jednotlivé charaktery ale aj kolektívy družstiev, celej našej hokejovej komunity. S tým sme však rozhodnutí sa popasovať!

Aké sú vaše ciele v novej sezóne, ktoré budete vo vašej funkcii chcieť splniť?

Nová sezóna bude pre nás kľúčová. Musia sa zahojiť rany spôsobené dvojročnou pandémiou. Klub, rodičia i deti potrebujú po dlhej covidovej dobe zažiť opäť klasickú sezónu. S letnou prípravou, ktorá prebieha v plnom prúde, predsúťažným i súťažným obdobím plným tréningov, zápasov či turnajov. Pre klub, ktorý má 3 roky, to bude veľmi dôležité. Prilákať ďalšie deti, aby sa nám plnili jednotlivé ročníky, sponzorov ktorí budú chcieť pomôcť. Zefektívniť organizačnú štruktúru klubu a pomaličky sa profesionalizovať tak, aby sme vybudovali dôveryhodné a kvalitné prostredie. Chceme stabilný hokejový klub so zameraním jednak na rozvoj športovej výchovy detí a mládeže ale aj vedenie k celospoločensky akceptovaným hodnotám = čestnosť, zodpovednosť, pracovitosť, lojalita, súdržnosť, hrdosť, FAIR PLAY.

V čom sa bude líšiť nová sezóna od tej predošlej?

Vo všetkých oblastiach sa chceme zlepšiť. Prinášame nejaké novinky, chceme skvalitniť tréningový proces, manažment i logistické zabezpečenie a zázemie. Z rozhodnutia SZĽH máme nové kategórie, ktoré kopírujú školskú dochádzku. Máme nové tváre v našom tíme, máme aj nových trénerov. Pevne verím, že všetci zapadnú, vytvoríme dobrý kolektív a naplno využijeme svoj potenciál v prospech nášho klubu a jeho členov.  Takže sezóna bude v znamení nových výziev a krok po kroku napĺňaní cieľov, ktoré sme si stanovili.

A čo by ste zhrnuli na koniec ako odkaz pre čitateľov.

V prvom rade chcem poďakovať mestu, trénerom, funkcionárom, fanúšikom a v neposlednej rade rodičom i samotným hráčom za trpezlivosť a obetavosť pri riešení problémov ľadového hokeja nášho mesta posledných rokov. Sport Trend tvrdo pracuje a bude sa snažiť spoločne s nimi budovať také podmienky, aby hokej v meste napredoval a prinášal ľuďom v meste i jeho okolia tradičné hodnoty a pozitívne emócie a zážitky.    

Ako prebiehala individuálna diagnostika kadetov

Ako ste mohli zachytiť na našich sociálnych sieťach, pred pár dňami naši kadeti absolvovali diagnostiku s kondičným trénerom Polačkom v Kremnici. Toto testovanie je dôležitou súčasťou procesu napredovania športovca, kde sa dokážu určiť všetky silné a slabé stránky hráča, na ktorých sa dá postupne pracovať. Žiadny športovec by preto nemal podceňovať túto dôležitú súčasť jeho rozvoja.

Aby sme našim hráčom umožnili tento rozvoj, náš klub sa rozhodol spolupracovať s kondičným trénerom Michalom Polačkom, ktorý je jeden zo zakladateľov POWERPLACE, kde sme diagnostiku vykonávali. V súčasnej dobe pôsobí vo funkcii kondičného trénera vo Fortunaligovom futbalovom klube FK Pohronie, či spolupracuje individuálne s viacerými profesionálnymi extraligovými hokejistami. Sám pôsobil dlhšiu dobu vo vrcholovom športe, vďaka ktorému zužitkoval svoje skúsenosti so získaným vzdelaním v trénerskej praxi.   

Jeho projekt POWERPLACE sa zameriava na konkrétnejšiu diagnostiku schopností u športovcov a následne potom aj na nastavenie a vedenie individuálneho kondičného tréningu. „Pracovali sme už s viacerými  profesionálnymi športovcami, či už z prostredia hokeja, futbalu, lyžovania.  Snažíme sa klubom, ale aj individuálne športovcom priniesť a poskytnúť čo  najlepšie a najkomplexnejšie služby, a tým tak zvýšiť profesionalitu a efektívnosť v ich tréningovom procese a samotnom fungovaní. “ hovorí Polačko. 


Samotného kondičného trénera sme vyspovedali v pár otázkach, aby nám priblížil celú diagnostiku a samotné testovanie.

Naši kadeti pod vašim vedením absolvovali individuálnu diagnostiku hráča ako sme už spomínali, môžete nám to priblížiť?  

V druhej polovici Augusta absolvovali u nás v hale VK TRAINING parku (v  Kremnici) základné testovanie kondičných parametrov. Celkovo sme vykonali až 13 testov, prostredníctvom ktorých sme u hráčov diagnostikovali jednotlivé  rýchlostné, silové, vytrvalostné či dynamické schopnosti. Postupne sme na  diagnostickej platni pozorovali dynamiku spodnej časti tela (výška výskoku),  dĺžku obojnožného skoku a náväzné skoky. Pomocou fotobuniek sme v troch  testoch merali rýchlosť hráčov. Na zistenie silových parametrov sme použili až päť rozličných testov a na zistenie vytrvalostných schopností jeden test.  Nasledovať by malo teraz testovanie s hráčmi už priamo na ľade, kde by sme  vedeli následne porovnať výsledky rovnakých testov, no vykonané iným spôsobom, či prostriedkami, ktoré sa však už bude viac približovať k štruktúre ich športového výkonu.

Ako sa ďalej s týmito výsledkami pracuje? Čo znamenajú pre samotného  športovca?  

Testovanie by malo byť pre športovca neoddeliteľnou súčasťou. Každý človek je jedinečný, a každý z nás potrebuje na dosiahnutie cieľa svoju cestu. Z tohoto dôvodu potrebujeme zistiť a zadefinovať, ktorá bude tá správna pre každého individuálne. 

Vďaka testovaniu vieme zistiť, v akom stave sa nachádza naše telo a aká je naša východisková úroveň. Pomocou screeningových prostriedkov vieme odhaliť prípadnú disbalanciu a v príprave sa snažiť najprv o odstránenie nedostatkov (ktoré by neskôr mohli viesť v lepšom prípade k preťaženiu a následnému zraneniu) a neskôr o samotnú prípravu na sezónu, zlepšovať jeho rýchlostné, vytrvalostné, silové atd.. parametre.  

Okrem samotných čísel a výsledkov sme pozorovali, ako sa správa ich telo v  pohybe, či dokážu vykonávať pohybové vzory ako drep, ako sú na tom balančne alebo ako dokážu spracovať a vyhodnotiť následným pohybom nové  požiadavky/informácie.  

Ako často sa vykonáva táto diagnostika hráča? A v akom veku sú pre  športovca tieto testy potrebné?  

Komplexnú diagnostiku je vhodné vykonávať aspoň dvakrát do roka. Mnoho vrcholových športovcov to stihne jedenkrát po sezóne, respektíve pred  prípravou na sezónu.  

Prvým testovaním zistíme nedostatky, resp. veci na ktoré sa chceme zamerať v príprave a následným pretestovaním, alebo retestom dostávame spätnú väzbu o nastavení tréningových metód. Teda či ideme správnou cestou alebo treba niečo zmeniť, aby sme dokázali dosiahnuť cieľ.  

Čím máme viac problémov, tým častejšie je potrebné diagnostikovať.  “Otázka, aké je dôležité nezabudnúť na zdokonaľovanie hráča vo viacerých  smeroch nielen na ľade?” je veľmi dobrá a po parafrázovaní jednej štúdie, ktorá hovorí: dievčatá pred tridsiatimi rokmi prebehli dlhšiu vzdialenosť na 12  minútovom behu ako v tejto dobe chlapci v tej istej vekovej kategórii. Deti, ktoré v tej dobe nešportovali, mali výkonnosť ako deti, ktoré v tejto dobe aktívne chodia po škole na športové krúžky.  

Prajem si, aby sme dokázali mládeži vytvoriť také prostredie, v ktorom sa budú opäť samé chcieť stretávať na ihriskách, aby tam prirodzene zovšeobecňovali svoje pohybové schopnosti.  

Chce to ale správny príklad od nás všetkých, dospelých..  

Akú dôležitú úlohu zohráva kondičný tréner v príprave samotného  športovca?  

Úloha kondičného trénera je už dlhodobejšie veľmi dôležitá v každom  profesionálnom športovom odvetví a všade vo svete. V dnešnej dobe, kedy sa  šport a výkony stále posúvajú vpred, je funkcia kondičného trénera viac a viac neoddeliteľnou časťou prípravy každého športovca. V praxi nejde len o  diagnostiku a nastavenie kondičnej prípravy, ale aj o samotné vedenie  športovca. Ak sa chcem ako športovec dostať na profi úroveň, potrebujem spolupracovať s luďmi, ktorí mi k tomu pomôžu. Predovšetkým pomôžu v  prevencii pred zranením a v ideálnejšom prípade aj zlepšia výkon. A bez  diagnostiky to nie je možné. Rovnako, ako je dôležitá diagnostika a kondičný tréner pre športovcov, tak je  dôležitá aj pre bežných ľudí, hobby športovcov, ktorí sa snažia byť zdravší, krajší,  silnejší alebo rýchlejší. Desať ľudí môže mať rovnaký cieľ no zároveň desať odlišných ciest. Ak budú dvaja ľudia robiť rovnaké cvičenie, pre jedného to môže byť efektívne, pre druhého deštruktívne. Aj preto treba diagnostikovať.  Pozor teda na túto dobu, ktorá nám prináša mnoho odborníkov typu “kúpim si  fonendoskop - som lekár..” a my sme schopní im zveriť svoje zdravie do rúk. 

Štartujeme novú hokejovú sezónu

V začiatku novej sezóny sme vyspovedali nového šéftrénera Mareka Janíka spoločne s jeho predchodcom Lukášom Opáthom. Prezradili nám, na čo sa túto sezónu môžeme tešiť a aké zmeny v tejto sezóne nastali. Viac už v článku.

1. Začíname v Žiari už tretiu hokejovú sezónu v poradí , čo nás čaká?  

Marek Janík:
Každý rok sa snažíme pridať nejaké novinky. Tento rok rozbiehame projekt centrum športu pi ZŠ, kde budú mať všetci prváci a druháci zo Žiaru nad Hronom možnosť bezplatne sa zúčastniť týždenného kurzu korčuľovania. Je to výborný projekt, v ktorom sa naši kluboví tréneri postarajú o to, aby deti hravou formou získali základy korčuľovania.

Prvýkrát otvárame aj novú kategóriu Kadetov, ktorá bude najstaršou kategóriu u nás v klube. Som veľmi rád, že sa podarilo otvoriť túto kategóriu, keďže to bol aj náš plán každý rok pridať novú kategóriu, a som o to radšej, že sa nám to podarilo, aj napriek zrušenej minuloročnej sezóne.

Ďalej pracujeme na klubových materiáloch. Veľa vecí sme aktualizovali, veľa materiálov doplnili a stále pracujeme na nových.

Začali sme robiť diagnostiku hráčov. Začali sme s kategóriu kadetov, kde už považujeme za nevyhnutné, aby hráči mali kvalitnú diagnostiku. Rozbehli sme spoluprácu s kondičným trénerom Michalom Polačkom, ktorý sa nám o kompletnú diagnostiku hráčov stará.

Tak ako pominulé roky aj tento rok naďalej spolupracujeme s mentálnym koučom Peťom Bielikom, čím dávame jasne najavo, že nám záleží na vzdelávaní trénerov, rodičov a hráčov aj po mentálnej stránke, čo je podľa mňa na Slovensku veľmi zanedbávaná oblasť vzdelávania.

2. S novou sezónou nastali aj nejaké zmeny v klube, takže pod akým vedením štartujeme sezónu? 

Marek Janík:
Nastali pravdaže aj nejaké personálne zmeny. Zmenili sa nám aj mená na niektorých trénerských postoch a pravdaže sme hľadali aj trénerskú dvojicu do novo otvorenej kategórie kadetov.

Lukáš Opáth:
Keďže sa udiala zmena hlavne pre mňa, a ja som nastúpil na post generálneho riaditeľa v HC05, tak sme sa rozhodli, že Marek sa stane šéftrénerom. Marek so mnou spolupracuje už viac ako 8 rokov, takže tú dôveru u mňa má, a je aj riadený metodikou SZĽH, ktorú, sme nastavili aj v klube, čiže sa len pokračuje. Ja viac menej na to iba dozerám z tej klubovej stránky. Tak ako som sľúbil, Žiaru chcem pomôcť odštartovať komplet mládež. To čo sme si nastavili, tak tým smerom aj ideme. Ja som sa presunul do štruktúr vedenia mládeže, kde z ďialky dohliadam na celý proces. Verím, že aj z tejto mojej novej pozície v extraligovom klube dokážem viac napomôcť spolupráci s našim klubom, ale celkovo pomôcť regiónu, napríklad tak ako to už máme nastavené napríklad s kadetmi.

3. Ako bolo už spomenuté začíname s kategóriou kadetov, čo to znamená pre klub? 

Marek Janík:
Znamená to výrazný posun dopredu. Dali sme hráčom možnosť pokračovať v hokeji, čo beriem ako obrovské pozitívum. Pre klub to pravdaže znamená viac práce, hľadať viac priestoru na ľade, starostlivosť o viac hráčov a podobne, ale sú to pravdaže starosti nevyhnutné, ak chceme, aby klub rástol. Čo aj chceme.

Lukáš Opáth:
Je to ten výsledok spolupráce s Baranmi a HC05. Keďže sme boli oslovení rodičmi aj klubom, kedy deti ktoré by museli skončiť s hokejom, takto mohli pokračovať hrať u nás. Pre nás je to skvelé, keďže sme doteraz túto kategóriu nemali. Naši kadeti môžu byť tou výkladnou skriňou našej mládeže, keďže je to najvyššia kategória, ktorú máme, a tam to chceme aj ukázať. Začíname to robiť tak, ako by sa to naozaj malo. Keďže vieme, na čom by mal byť tréningový proces založený. U kadetov by už mala nastávať individualita. Presne to je ten vek, kedy treba začať špecializovať, nie zbytočne skôr. Ukazujeme to a ideme príkladom. Pracujeme na ich športovej stránke, ale taktiež na ich prezentácii, kde chceme s nimi ukázať rôzne rozhovory a výstupy. Aby si zápasy užívali, nech majú peknú šatňu. Absolvujú po zápase rozhovory, články. Aby mali pred každým zápasom hymnu. Čiže urobiť aj kadetské zápasy na úrovni, lebo takto by to malo vyzerať. Aby sa športom hlavne bavili. Taktiež robíme testovania, aby každý jedinec dostal od nás výstup, na akej úrovni sa nachádza, individualizujeme prípravu na ľade aj na suchu, aby sme zlepšili schopnosti, aby sme zlepšovali samotných jedincov a aby to bol naozaj rozvoj. To je to dôležité, prečo to robíme. To je výhoda tejto spolupráce. 

4. Situácia s covid-19 nám narušila tréningový proces v minulej sezóne, sme na podobnú situáciu pripravení? 

Marek Janík:
Čo sa týka klubu, tak sme vždy robili maximum, ktoré nám dané podmienky dovoľovali. A tak to bude aj naďalej, ak obmedzia počet hráčov na ľade, tak budeme trénovať v skupinách, ak bude potrebné testovanie budeme testovať. Rátame ale s tým, že obmedzenia môžu prísť a budeme ich rešpektovať.

Lukáš Opáth:
Stretli sme sa s tým už v minulej sezóne, takže vieme už ako sa zaobísť. Ale veríme, že už k tomu tak nedôjde ako v minulosti. Aj keby niečo príde, nejaká situácia , tak ako sa to avizuje, tak nejaký ten automat vznikol  a verím, že to už nepôjde do takého extrému a hlavne budú deti môcť športovať. 

5. Aké máme ciele na túto sezónu, na čo sa môžeme tešiť? 

Marek Janík:
Ciele na túto sezónu sú pravdaže priviesť čo najviac deti k športu, konkrétne k hokeju. Udržať ich pri športe a vytvoriť im adekvátne podmienky na športovanie. Chceme, aby deti mali radi hokej, a aby radi chodili na tréningy a zápasy. Aby chodili povzbudzovať aj ostatné ročníky. Aby sa na zimnom štadióne cítili dobre a radi sa tam vracali. Takže za mňa, tešme sa na to, že si tento rok konečne vychutnáme kvalitné hokejové zápasy, či už našej mládeže alebo seniorského tímu.

Lukáš Opáth:
Chceme kadetov vyzdvihnúť a formovať. Ďalej chceme rozšíriť hlavne základňu, preto robíme  akcie s maskotom a tak ďalej. Rozbehnúť konečne centrum športu aj pri základných školách, keďže to radíme v rámci spolupráci s mestom ako veľmi dôležitý projekt, pre zvýšenie aj korčuliarskej gramotnosti, ale veríme, že aj viacej detí sa prihlási na hokej. Som hlavne vďačný, že aj v tejto ťažkej situácii s nami do tohto projektu šiel pán primátor a mesto. 
A v poslednom rade taktiež veríme, že aj Áčko bude opäť ďalším ťahákom či už pre deti, alebo divákov.  A verím, že tak ako bude aj mládež napredovať bude napredovať aj A tím.

Hokejový kemp v spolupráci s Elite Performance Hockey

Tak ako ste sa už stihli dozvedieť cez naše sociálne siete, náš klub HK SPORT TREND v spolupráci s Elite Performance Hockey organizuje dva jednodňové hokejové kempy v Žiari nad Hronom s trénerom Stanislavom Sibertom. Tieto dva jednodňové kempy sa uskutočnia už 26.07. (pondelok) a 27.07. (utorok) v Slovalco aréne. Tešíme sa z tejto spolupráce a dúfame, že prospeje hlavne mladým hokejistom, ktorí majú záujem sa zlepšovať a nabrať skúsenosti aj od takéhoto trénera zo zámoria.

Prinášame vám preto podrobnosti a priamo zameranie kempu v nasledujúcom článku. Pokiaľ sa chcete prihlásiť, treba nás kontaktovať emailom: mladez@hksporttrend.sk alebo na tel. čísle: 0915 469 248.

Milí hokejisti, vážení rodičia!

Elite Performance Hockey je potešený vám ponúknuť najnovšie poznatky, trendy a skúsenosti v rozvoji individuálnych-technických a taktických zručností pre hráčov ľadového.

Zameraním a hlavným cieľom Elite Performance Hockey Development Program je ponúknuť inovatívne, efektívne postupy a metódy pre rozvoj zručností mladých hráčov ľadového hokeja. Vysoký počet opakovaní s dôrazom na správne prevedenie techniky jednotlivých individuálnych zručností je základom pre ďalšie napredovanie v celkovom rozvoji všetkých hráčov. Ďalšími dôležitými komponentami a hlavným zámerom je rozvoj a zdokonaľovanie taktických zručností s dorazom na rozvoj správnych herných návykov tak, aby mohli byt prenesené do samotného riešenia herných situácií v zápase.

Hlavným trénerom a zároveň aj majiteľom Elite Performance Hockey je Stanislav Sibert. Stanislav Sibert pochádza z Prievidze, kde pôsobil ako hráč a neskôr aj ako tréner do roku 2011. Od roku 2012 pôsobí v Kanade. Má trenerske skúsenosti s viacerými hokejovými akadémiami ako hlavný tréner a takisto aj ako tréner zručností (skills coach) pre mládežnícke hokejové asociácie a hokejové rozvojové programy vo Vancouveri.

Stanislav spolu s  Derekom Popke organizuje a vedie predsezónne tréningové kempy pre viacero hráčov pôsobiacich v NHL, AHL, WHL (kanadská juniorská liga), atď. Spomenutých kempov sa počas posledných pár sezón zúčastnili aj hráči ako Alex Edler, Jay Beagle, Ellias Petterson, Tyler Myers, Taylor Motte – Vancouver Canucks, Sam Reinhart – Buffalo Sabres, Troy Stecher – Detroit Red Wings, Brenden Dillon – Washington Capitals, Alex Kerfoot – Toronto Maple Leafs, Bowen Byram – Colorado Avalanche a ďalší.

Stanislav Sibert

Zameranie kempu:

Video – tréning NHL , December 2020

NHL Players practice with pro skills coach focusing on quick hands, edge work and season prep. - YouTube